Moderni hoteli očitno držijo korak s hitrimi spremembami v družbi in to s pomočjo kreativne rešitve. V tem članku bomo govorili o 11 najpomembnejših trendih v notranji opremi, ki oblikujejo današnje gostoljubje. Od prenove sob do zagotovitve osebnih izkušenj, lastniki hotela spreminjajo svoje objekte v vrhunske oaze za vse vrste pobega iz realnosti. Če ste lastnik hotela ali načrtujete svoje naslednje poslovno potovanje v tujino, tukaj je nekaj preobratov, ki so jih zabeležili v hotelski industriji.

#1. Preddverja zasnovana kot dinamični večnamenski prostori

Številni hotelski projekti so osredotočeni na pomen prvega vtisa prvih obiskovalcev. S tem ko so socialna srečanja vse bolj odvisna prav od tega dela hotela, pomen preddverja narašča. Zaradi novega trenda poslovnih potovanj, morajo hotelska preddverja postati večnamenski prostor za sproščene, kot tudi uradne pogovore, za delo na prenosnih računalnikih, za povezovanje različnih naprav. To pomeni, da je model preddverja, ki vključuje kavč in klubsko mizico preprosto stvar preteklosti. Ustvarjalna delitev prostora je izrednega pomena zaradi hkratne potrebe po več zasebnih in več družbenih področjih. Poleg tega mora biti pohištvo prijetno in funkcionalno. Danes pretiravanje z okraski v preddverju vključuje velike zelene stene, notranje slapove, ogromne lestence in multimedijska območja.

#2. Preoblikovanje sob za goste

Klasična soba s posteljo, mizo in omaro, ni več zaželen model hotelske sobe. V današnjem svetu gosti pričakujejo presenečenje, še posebej ko odpotujejo od doma. To je razlog, zakaj so v sodobni nastanitvi notranjosti tako različne. Kreativne pisarne za poslovne potnike, televizijski zasloni zanimivega videza in kavč poleg velike postelje so le nekatere od ključnih sestavin sodobne hotelske sobe. Prav tako smo imeli priložnost videti eksplozijo barv in različne dekorativne kombinacije, ki zagotovo ustrezajo potrebam gostov za edinstveno nastanitev.

#3. Kopalnica z elementi spa-centra

Kopalnice že dolgo niso prostori, ki jih je mogoče zmanjšati za zagotavljanje velikosti drugih prostorov. Sodobni turisti na svojih potovanjih pričakujejo, da bodo dobili več, kot tisto, kar imajo doma. Kopalnica za sproščanje z elementi spa centra je neposredno vabilo, da se sprostite in na zanesljiv način privabiti goste in jim zagotovite kratko življenjsko dobo razkošja. Razmislite o kopalnicah v sklopu sobe, tuš v obliki slapa, velika kopel, dvojni umivalniki, velike brisače, kozmetični izdelki in veliko prostora.

#4. Hotelska restavracija je sama po sebi destinacija

Zelo malo je hotelskih restavracij, ki sledijo ponudbi izključno v skladu z merilom praktičnosti. Kuhanje je umetnost, zato mora v skladu s tem imeti ustrezen “razstavni prostor”. Številne hotelske restavracije ga z oblikovnimi triki obrnejo v zelo impresiven prostor. Priporočamo tematsko razporeditev in povsem novo raven ustvarjalnosti, saj se bo vsak od glavnih prostorov v hotelu spremenil v destinacijo samo.

#5. Eliminacija strogih mej med zunanjim in notranjim prostorom

Senzorično doživetje je zelo resna zadeva. To načelo je zelo dobro vključeno v vrsto storitev, ki jih ponujajo sodobni lastniki hotelov. Te se borijo, da je prehod iz notranjosti proti zunanjosti zelo subtilen. Hotelske sobe se širijo v velike terase in narava je vgrajena povsod v notranjosti. Lesene plošče, kamniti okraski, bujno zelenje in notranji slapovi so nekateri elementi, ki služijo gostem kot element sproščanja.

#6. Ekološka ozaveščenost

Ohranjanje ravni kakovosti je zahtevna naloga za lastnike hotela, še posebej, če skrbijo za zmanjšanje stroškov na minimum. Ampak zelo je pomembno, da ostanejo v igri in so za to tekmovanje pogosto polni inovativnih idej. Ogromna okna za naravno svetlobo, naravni gradbeni materiali, zelene stene in strehe, ločeni koši za recikliranje, elektronske pipe za vodo, hrana iz lokalnega kmetijstva in obdelava in ponovna uporabo vode, so le nekateri izmed trendov v okviru ekološke ozaveščenosti lastnikov hotelov.

#7. Vključevanje lokalne umetnosti

Prav škoda, da se moderna arhitektura običajno oddaljuje od lokalnih korenin. Včasih vidimo hišo na spletni strani “Freshome” in se iz zasnove ne moremo odločiti o tem kje se nahaja. Na srečo se vedno več lastnikov zaveda, da vključevanje lokalne umetnosti pri oblikovanju izboljšuje splošen vtis o mestu za goste in jim daje pristno izkušnjo. Iz majhnih skulptur do velikih fotografije, opremljanje z umetniškimi deli je prava pot do uspeha.

#8. Pretiravanje z tehnologijo

Ne iščejo prav vsi popolnoma tehnološko opremljeno nastanitev. Ravno nasprotno, med počitnicami si ljudje želijo pobegniti od tehnologije. Vse več hotelov si prizadeva zagotoviti gostom stalno “povezava” za vsako ceno. To je vsekakor pozitivno, če govorimo o poslovnem turizmu, saj tako tehnološko opremljena soba olajša delo in naredi gosta zadovoljnega. Novejši hoteli ponujajo možnost prilagajanja razsvetljave, klime in polkna le z mobilnim telefonom, kar je vzpostavilo odličen dostop poslovnim potnikom. Drug trend je postavlanje tablic na recepciji, da si gostje lahko sami natisnejo vstopnice in druge stvari, za katere potrebujejo internetno povezavo.

#9. Manj vzorcev, a več barve in tekstur

Medtem ko ste na poti imate po navadi več časa, da se prepustite čutom. To je verjetno razlog, zakaj so hoteli odstranili vizualno moteče vzorce in dali poudarek na teksturo. Če gostje pridejo v prostor, v katerem se lahko izgubijo, se to lahko pretvori v nepozabno izkušnjo, ki si jo bodo verjetno želeli ponoviti. Dodajte nekaj svetlejših barv za poživitev prostora in ustvarili boste pomirjujoče, vendar veselo vzdušje.

#10. Personalizirani prostori

Dejstvo je, da spomin na hotel dolgo časa ostane shranjen v glavah gostov, še posebej, če gre za edinstveno doživetje. Ob upoštevanju tega, so lastniki hotelov prilagodili prostore bolj kot kadarkoli prej. Začasni in modularni hoteli so čedalje bolj priljubljeni v hotelski industriji. Tematske sobe imajo tudi velik vpliv, še posebej, če lahko gostje preizkusijo samo eno sobo pri vsakem obisku.

#11. Dom daleč od doma

Hotelske sobe bi morale biti bolj udobno in dajti občutek doma, čeprav ste zdoma. Luksuzna, tehnološka oprema in tematizacija so nepomembni v primerjavi s faktorjem udobja. Leseni vložki, inspirativni dekorativni elementi, preproge, zavese, kamin, televizijski sprejemniki in možnost, da si gost sam zavrti njegovo najljubšo glasbo, bo prispevala da si sobo lažje zapomni.