Delight predlaga 10 nasvetov za ustvarjanje bolj zelenega pisarniškega prostora in načinov, kako začeti danes!

Poslovanje brez papirja

Poskusite omejiti nepotrebno tiskanje. V sodobnem pisarniškem poslovanju, tiskanje ni več potrebno. Nekatere ideje za omejevanje uporabe papirja vključujejo pošiljanje vseh sporočil /obvestil preko e-pošte in shranjevanje v mapi za skupno rabo datotek. Prav tako lahko poskusite uporabiti samo 100% reciklirane papirne izdelke in zahtevate tiskalnik s certifikatom FSC.

Opustitev plastike

Zamenjajte plastične skodelice za enkratno uporabo ali steklenice za vodo in namesto tega prinesite steklenico za večkratno uporabo. Razmislite o naročanju steklenic z blagovno znamko podjetja, da se lahko pridružite celotni pisarni!

Zmanjšanje, ponovna uporaba in recikliranje!

Ta nasvet se lahko zdi očiten, če pa recikliranje predmetov in možnosti ne olajša vpogled v zaposlene, je manj verjetno, da bi jih uporabili. Poskrbite, da so v vaši pisarni jasno označene in preprosto najdene košare za recikliranje. Recikliranje je več kot zgolj dajanje starih časopisov v modro vedro. Spodbujanje sodelavcev, da ponovno uporabijo stvari, kot so mape in beležnice ali posnetki na zadnji strani, ne bodo samo pomagali okolju, ampak bodo tudi vaši pisarni pomagali prihraniti denar.

Uporaba nestrupenih čistilnih sredstev

Veliko standardnih izdelkov za čiščenje pisarn vsebuje ostre kemikalije, ki lahko poškodujejo okolje (in celo naše telo!). Razmislite o iskanju vašega podjetja za čiščenje, ki bo uporabljal zelene izdelke ali poiščite tistega, ki to že uporablja.

Omejitev gretja in hlajenja

Čeprav vam je nemogoče najti popolno nastavitev temperature v pisarni, ki bi ustrezala vsem zaposlenim, lahko nekaj manjših sprememb, kot je izklop termostatov čez noč in uvajanje oblačil v poletnih mesecih, resnično pripomorejo k zmanjšanju stroškov. Zagotavljanje sistema HVAC v najboljšem stanju in redno preverjanje vam bo pomagalo pri uporabi čim manj energije.

Poskusite se preklopiti na okolju prijazne pisarniške prigrizke

Podpora trajnostnim malicam, podjetjem za kavo in čaj, ki jim zagotavljajo v svojo pisarno. Iščite lokalna podjetja na vašem območju, da bi še dodatno zmanjšali ogljični odtis. Ne samo, da boste pomagali okolju, ampak boste tudi izboljšali zdravje vaših zaposlenih!

Ustvariti Zeleni odbor

Ustanovite ekipo zaposlenih, ki bo vaši pisarni pomagala pri sprejemanju trajnejših in bolj zelenih odločitev. To bo pomagalo izobraževati celotno pisarno in olajšati interakcijo in sodelovanje med zaposlenimi, ki prej niso sodelovali.

Un-Plug It

Opozorilo, da izklopite vse računalnike, tiskalnike / kopirne stroje in drugo elektroniko, ki je ne bi smeli zapustiti na koncu dneva, lahko pomaga zmanjšati porabo energije. Računalnike lahko nastavite na energetsko učinkovite nastavitve z monitorji, ki jih ne uporabljate.

Nastavitev osvetlitve

Prilagoditev, kdaj in kako uporabljati pisarniško razsvetljavo, lahko močno vpliva na porabo energije. Prepričajte se, da luči ugasnete, ko zapustite sobo (ali namestite senzorje gibanja) in razmislite o uporabi naravne svetlobe čim pogosteje. Razmislite o odstranitvi vseh žarnic. Kompaktne fluorescentne sijalke (CFL) in LED luči so najboljše ekološke možnosti osvetlitve za vašo pisarno.

Zeleno potovanje

Poskušajte spodbuditi souporabo prevoznih sredstev med zaposlenimi ali ponuditi brezplačne vožnje z javnim prevozom. Nekateri delodajalci že dajejo ugodnosti voznikom koles in avtobusom, ter posebne ugodnosti za hibridna kolesa. Razmislite o sposobnosti za delo na daljavo, zlasti za zaposlene, kateri se vozijo na delo. To bo zmanjšalo onesnaževanje in povečalo čas zaposlenih.

Uporaba nekaterih majhnih sprememb v vaši pisarni lahko močno vpliva na ublažitev vpliva vašega podjetja na terenu.

Delight vas spodbuja, da okrepite svoja prizadevanja za trajnostno poslovanje! Z manjšo spremembo pisarniških rešitev, ki so takoj primerne za upoštevanje trajnosti v prihodnji prenovi vašega poslovnega prostora. Rešitev Delight Office v sodelovanju z družbo Interface vas spodbuja, da uporabite oglikove nevtralne talne rešitve, kot enega od načinov za vplivanje na trajnost vašega poslovanja. Pri načrtovanju in postavitvi 1000 m2 talnih oblog, nadomestite enakovredne emisije ogljika iz enajstih povratnih letov med New Yorkom in Parizom.

Izvor: https://workdesign.com/2019/04/10-tips-for-creating-a-sustainable-office/